Még soha nem játszottam ilyen játékot, van néhány instrukciód?
Egy remek és biztonságos szórakoztató játékban lesz részed. Először nyomokat, információkat keress a szobában, alaposan nézz körül, aztán keresd az összefüggést a tárgyak és utalások között. Beszéljetek össze a csapat tagjaival, a közös gondolkodás a leghatékonyabb megoldás.

Hol tudok autóval megállni?
A Lockarium Escape Rooms a gödöllői volt kenyérgyár területén helyezkedik el, ingyenes parkolási lehetőség van a terület közvetlen bejáratánál. A kapuból közvetlen látni lehet a bejáratot, de információs táblák is segítik a gyalogos közlekedést, ami kb. 20 méter.

Félelmetesek a játékok, ijesztgetni fognak?
A játék lényege nálunk elsősorban az önfeledt szórakozás, kikapcsolódás. Senki nem ugrik elő váratlanul, nincs direkt hirtelen ijesztgetés. Több valós régiségeket és korabeli elemeket használunk, hogy hiteles élményben legyen részetek, de mindig a jó ízlés és a szórakoztatás a fő szempontunk. Némely szoba félhomályos és kissé hátborzongató a téma a hangulat fokozása miatt, de mégis inkább élményszerű a hatás. 

De ne felejtsük: az, hogy rád zárják kívülről egy szoba ajtaját, mindenképpen ad egyfajta hangulatot, érzést.

Biztonságos a játék? Menet közben kiszállhatok a játékból? Mi van, ha én klausztrofóbiás vagyok?
A Ti biztonságotok a legfontosabb számunkra. A játék bármely pontján önszántatokból elhagyhatjátok a szobát, ezt jelezzétek a csoportnál található rádión keresztül a játékmesternek. Minden pályán található biztonsági kamera, amelyen keresztül figyelik a csoport mozgását és ha rendellenességet látnak, pl valaki rosszul lett, azonnal segítségetekre sietnek. Néhány klausztrofóbiás ember arról számolt be, hogy a játék során a pályákon nem észlelte konkrétan a klausztrofóbia jeleit.

Hány éves kortól lehet játszani?
Általánosságban azt szoktuk mondani, hogy 16 év feletti kamaszoknak, felnőtteknek való a játék, de 12 év felett szülői kísérettel is látogathatóak a szabaduló szobák. Sőt, az egyik pályánkat direkt családbarát játékként terveztük, ide akár 6 éves kortól is hozhatnak gyermeket a szülők.

Milyen öltözetet viseljek?
Mindenképpen kényelmes, utcai viselet ajánlott.

Le tudom tenni a dolgaimat a játék előtt valahova?
Igen, pályánként zárható szekrények találhatóak a folyosón, sőt kimondottan javasoljuk is, hogy pl. a mobil telefont, kézi táskát, kabátokat ide helyezzétek el a játék megkezdése előtt.

Mi történik, ha elakadok a játék során, kifogyunk az ötletekből?
A játék során valóban vannak könnyebb és nehezebb feladatok. Ha úgy érzed, hogy elakadtál és végképp nincs ötleted a továbbhaladáshoz, a játék elején kapott rádió adóvevőn keresztül kérheted a játékvezető segítségét. Mi látunk és hallunk téged, kérlek mondd el az eddig észlelt nyomokat és a játékvezető néhány instrukcióval rávezet a következő lépésre.

Mi a minimum és a maximum létszám egy csoportnak?
Minimum létszám 2 fő, de inkább 3-4 fővel javasoljuk a pályákat látogatni. Maximum létszám 5 fő, ha ennél többen vagytok, már a játék rovására mehet, nem lesz mindenkinek élmény a játék.

Van lehetőség szülinapi, iskolai látogatás, csapatépítés és más rendezvényekre a Lockariumban?
Természetesen szívesen fogadunk csoportos látogatást. Mindenképpen beszéljünk telefonon a részletek egyeztetése és az egyéb alternatív lehetőségekről.

Vásárolhatok Lockarium belépőt ajándékként?
Igen, ilyen alkalomra Ajándék Voucher-t állítunk ki, amit át tudsz adni az ünnepeltnek.

Csak időpontra, előre foglalással lehet érkezni, vagy besétálhatunk az utcáról is?
Szerencsés időpontot foglalni, mert akkor biztos, hogy az érkezésetektől fogva a játékvezető csak veletek foglalkozik, illetve így elkerülhetitek az esetleges várakozást.

Mi történik, ha késünk?
Ha késel, az bizony bonyodalmat okozhat. Minden esetben a játékmester dönti el, hogy elindulhattok-e a kiválasztott pályán, vagy más megoldást javasol ( másik pálya, másik időpont ).

Mennyi ideig használhatjuk a pályát?
A játékidő pontosan 60 perc, de kérlek másfél óra elfoglaltsággal kalkulálj. 15 perc a játék megkezdése előtt és másik 15 perc a játék után, amíg összekészülődsz.

Fotózhatok és videózhatok a szobában?
Nem. Erre határozottan megkérünk, hogy hagyd a telefonod, fényképezőgéped, videód vagy más elektronikai berendezésedet a zárható öltözőszekrényben a játék megkezdése elején. A játékvezető megszakíthatja a játékot, amennyiben a kérésünk ellenére mégis felvételeket készítesz. A játék végén lehetőség van közös fotó készítésére a játékvezető segítségével az erre kialakított fotósarokban.

Akadálymentesítettek a pályák?
Kimondottan nem mondható sajnos akadálymentesnek a pályák útvonala, de kísérő segítségével körbejárhatóak a pályák.

Ha nem foglaltuk le mind a három pályát, akkor előfordul, hogy idegenekkel fogunk játszani egyszerre?
Ez előfordulhat, ami nem feltétlen rossz dolog! A választott pályán kizárólag akkor indultok együtt, ha erre mindketten partnerek vagytok. Amennyiben volt időpontfoglalásod előre, természetesen a prioritás szerint téged illet a döntés joga. Egyébként csak a folyosón és a várószobában futhatsz össze számodra ismeretlen emberekkel.

Van csoportos kedvezmény?
Igen 15 fő felett egyéni megállapodás szerint használhatóak a pályák.

Mi történik, ha nem tudunk időben kijutni a pályáról?
A játék megkezdése után pontosan 60 perccel a játék befejeződik, a játékmester kinyitja az ajtókat.

Vissza a főoldalra

Kapcsolat

 

Lockarium Escape Rooms

 

 

Nyitvatartás: 
Időpontfoglalás szerint

Megközelítés autóval:
M3 autópályáról javasoljuk, ha van matricád! 2 perc a kihajtótól.Ingyenes parkolás a kapunál, a bejárat kb 20 méter.

Tömegközlekedéssel:
Örs vezér térről gödöllői HÉV-vel az Erzsébet parki megállóig, majd kb 30 perc séta, vagy a gödöllői Tesco-tól kb 15 perc gyalog.